Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Duminică, 19 august a. c., zi marcată drept „Duminica migranţilor români“, prin hotărârea Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din 25-26 februarie 2009, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, copiii şi tinerii din parohiile celor opt protopopiate ale eparhiei, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, au desfăşurat diferite programe cultural-artistice, pentru migranţii români, întorşi acasă în luna august.

În acest context, Chiriarhul Dunării de Jos a vizitat parohia Griviţa din cadrul Protopopiatului Covurlui, parohie sensibilă din punct de vedere misionar şi afectată de plecarea multora dintre fiii ei peste hotare.

Sfânta Liturghie a fost săvârşită sub Pantocratorul bisericii parohiale cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ şi a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. În jurul Sfântului Potir s-au adunat numeroşi credincioşi din parohie şi din comunităţile învecinate, precum şi peste 70 de români migranţi, întorşi în locurile natale în această lună de vară.

După o prealabilă pregătire duhovnicească, care a inclus post şi rugăciune, catehizare şi spovedanie, toţii românii migranţi participanţi la Sfânta Liturghie au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, care le-a oferit şi daruri de suflet – cărţi de rugăciuni, iconiţe şi periodicul eparhial „Călăuza ortodoxă“.

De asemnea, au fost rostite rugăciuni speciale pentru aceştia, precum şi pentru toţi românii care din binecuvântate pricini nu au reuşit să ajungă acasă, la familiile lor.

La final, Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat noua casă parohială din parohie şi a felicitat atât pe preotul paroh, pc. Cătălin Sârbu, cât şi pe inimoşii credincioşi care, împreună cu autorităţile locale au contribuit substanţial construcţia acesteia.

Evenimentul s-a încheiat cu o masă a dragostei oferită românilor migranţi şi familiilor acestora.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook