Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, după care a mers la istorica Mănăstire Mavromol din municipiul Galaţi, care deţine de secole un odor de mare preţ, icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Mavromolitisa de la Constantinopol.

Vechea Manăstire Mavromol, cunoscută şi ca prima şcoală domnească româno-elenă din municipiu, a fost neîncăpătoare pentru mulţimea credincioşilor din oraş şi a pelerinilor sosiţi în număr mare la ziua hramului pentru a se închina la icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni.

Aici, Chiriarhul Dunării de Jos a săvârşit slujba Acatistului şi rugăciunile de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra poporului dreptcredincios de la Dunăre.

La final, cei prezenţi au participat la tradiţionala procesiune cu icoana Maicii Domnului în jurul bisericii, după care au trecut şi pe sub Sfântul Epitaf, cântând imne închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook