Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Alexandru, patriarhul Constantinopolului, biserica „Înălţarea Domnului“ din municipiul Galaţi şi-a serbat cel de-al doilea hram.

Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor de preoţi slujitori din municipiul Galaţi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi a numeroşi credincioşi.

Cei prezenţi la această sărbătoarea au avut posibilitatea de a se închina şi la moaştele Sfântului Mucenic Conon, aflate în patrimoniul sacru al acestei parohii.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre viaţa Sfinţilor Ierarhi prăznuiţi astăzi şi despre lucrarea pastorală şi cultural-misionară de excepţie desfăşurată în cadrul acestei parohii prin implicarea preoţilor slujitori şi a organismelor parohiale.

În continuare, chiriarhul Dunării de Jos a rostite rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra acestei comunităţi parohiale şi săvârşit slujba de pomenire pentru patriarhii Nicodim Muntean şi Iustin Moisescu şi pentru slujitorii, ctitorii şi binefăcătorii acestei biserici, trecuţi la cele veşnice.

Pentru credincioşii prezenţi astăzi la slujbă, parohia gălăţeană a pregătit şi oferit 300 de pachete cu alimente.

***

Biserica cu hramurile „Înălţarea Domnului“ şi „Sfântul Ierarh Alexandru“ este situată în cartierul Ţiglina II din municipiul Galaţi.

Primul lăcaş de cult l-a reprezentat capela construită în anul 1991 şi sfinţită la 19 octombrie acelaşi an.

În anul 1994 a fost obţinut terenul pentru noua biserică, situat în imediata apropiere a capelei, sfinţirea locului şi aşezarea pietrei de temelie pentru noua biserică fiind săvârşite la 2 martie 1995.

Construirea bisericii a durat nouă ani (1995-2004), iar sfinţirea acesteia a fost săvârşită în ziua de 3 iunie 2007, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos.

Pictura a fost realizată cu multă măiestrie în tehnica frescă de către pictorul Ioan Moldoveanu, între anii 2012-2016.

În cadrul parohiei „Înălţarea Domnului“ din Galaţi funcţionează şi Aşezământul cultural-filantropic „Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur“, construit în perioada 2007- 2017 şi amenajat cu toate cele necesare pentru desfăşurarea mai multor activităţi din sfera misionară, cultural-educativă şi social-filantropică.

Aşezământul este prevăzut, pe lângă cantina socială, şi cu o sală mare de conferinţe, dar şi cu o bibliotecă ce cuprinde peste 4000 de volume, reviste şi publicaţii cu un bogat conţinut teologic şi nu numai.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook