Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Postul Adormirii Maicii Domnului, preoţi şi voluntari din mai multe parohii din municipiul Galaţi s-au deplasat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galați pentru a face o faptă bună.

Răspunzând la semnalul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi privind scăderea numărului de donatori din această perioadă, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a reînnoit apelul său către clerul şi credincioşii din municipiul Galaţi pentru donare de sânge.

Dacă până acum prin implicarea preoţilor şi mobilizarea voluntarilor din parohiile judeţului Galaţi s-a reuşit asigurarea necesarului de plasmă pentru un act medical sigur şi complet, iată că, şi de acum înainte, este nevoie de susţinerea constantă din partea celor care doresc să ofere un strop de sânge, atât de necesar semenilor aflați în grija cadrelor medicale în spitale.

În acest sens, astăzi, 3 august, în municipiul Galaţi s-a desfăşurat o nouă acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină la care au participat slujitori ai Sfintelor Altare şi credincioşi voluntari din cadrul protopopiatului Galaţi, care au dorit să vină în sprijinul persoanelor aflate pe patul spitalelor şi care au nevoie urgentă de sânge în această perioadă dificilă prin care trecem.

Acţiunea de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, face parte din Campania „Donează sânge, salvează o viață“, inițiată încă din anul 2013 de Patriarhia Română şi aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii noastre.

În perioada următoare campania de donare de sânge va continua la Galaţicu alţi slujitori şicredincioşi din parohiile Eparhiei Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook