Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a VIII-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la Altarul de vară al Catedralei Arhiepiscopale din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţ inumeroş credincioşi gălăţeni.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor,consemnată în Evanghelia după Sfântul Matei la capitolul 14, îndemnând pe credincioşii prezenţi să se preocupe în primul rând de suflet, şi apoi de cele necesare traiului.

De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos a arătat că Sfânta Liturghie se continuă prin filantropie, iar în această perioadă de pandemie au fost numeroase exemple ale faptelor bune săvârşite de slujitorii Sfintelor Altare şi credincioşii bisericii, multe dintre acestea regăsindu-se într-un volum de 700 de pagini apărut la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În timpul slujbei, cucernicul diacon Daniel Tănasă a fost hirotonit întru preot pe seama Catedralei Arhiepiscopale „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nicolae“ din municipiul Galaţi.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţia Sa i-a binecuvântat pe toți cei prezenți.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook