Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ajunul Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos s-a aflat, după tradiţie, la Mănăstirea Adam, închinată Maicii Domnului şi situată în nordul judeţului Galaţi.

La altarul de vară al mănăstirii, în faţa Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului,ierarhul Dunării de Jos împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi a oficiat slujba Privegherii, urmată de săvârşirea Prohodului Maicii Domnului.

În fiecare an, pe parcursul Postului Adormirii Maicii Domnului, icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam se afla în procesiune în peste 120 de parohii din protopopiatele judeţului Galaţi. Din cauza pandemiei cu noul coronavirus această procesiune nu a mai avut loc în acest an, însă foarte mulţi credincioşi au venit ei la Mănăstirea Adam pentru a se închina şi a se ruga în faţa acestei Icoane făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Cântarea prohodului a fost susţinută de credincioşi, slujitori, maici, pelerini şi copii îmbrăcaţi în costume tradiţionale româneşti, care au dorit, din tot sufletul să o preacinstească pe Cea căreia i se mai spune şi „Sfânta de la Adam“.

În cuvântul de învăţătură, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit celor prezenţi despre Praznicul Adormirii Maicii Domnului, dar şi despre bucuria şi evlavia credincioşilor care au dorit să mulţumească Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, la ceas de seară, prin cântări şi prin rugăciuni, între aceştia aflându-se şi familii creştine cu mulţi copii.

În continuare, ierarhul Dunării de Jos a oferit daruri constând în produse de igienă pentru 12 mame cu mulţi copii, unele dintre acestea având născuţi şi crescuţi câte 10 copii.

La final, Părintele Arhiepiscop a citit rugăciunea de dezlegare, după care, toţi cei prezenţi s-au închinat la sfânta icoană făcătoare de minuni, cântând imne Maicii Domnului şi având în mâini lumânări aprinse.

Pr. Rareș Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook