Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Miercuri, 4 august 2021, s-a desfășurat o nouă ședință a grupului de lucru din cadrul Proiectului de activitate „TABOR“ (Tradiție și Actualitate în Biserica Ortodoxă Română).

Proiectul reprezintă rodul unui partenerit între Patriarhia Română și Administrația Națională a Penitenciarelor și are ca scop creșterea șanselor de incluziune socială a persoanelor aflate în detenție.

Întrunirea de astăzi s-a desfășurat prin intermediul unei platforme de comunicare on-line și a reunit în fața dispozitivelor electronice reprezentanți ai Sectorului Social-filantropic al Patriarhiei Române, angajați ai Direcției de Reintegrare Socială din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, preoți capelani, asistenți sociali și psihologi.

La ședință, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian au participat din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului eparhial, consilierul eparhial de la Sectorul economic și preotul de la Capela ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cadrul Penitenciarului Galați.

În cadrul şedinţei a fost propusă și aprobată implemetarea acestui proiect în trei penitenciare din țară, respectiv Penitenciarul Galați, Penitenciarul Ploiești și Penitenciarul Baia Mare.

De asemenea, s-a hotărât ca la prima ședință din cadrul Programului de eliberare, preoții capelani de la cele trei penitenciare să prezinte proiectul deținuților eligibili în vederea acceptării lui, pentru ca ulterior aceștia să poată beneficia în parohia de unde provin de sprijin moral și asistență socială prin serviciile sociale bisericești.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă facilitarea incluziunii sociale a persoanelor private de libertate, în vederea dezvoltării competențelor profesionale, abilităților prosociale, prin acțiuni de diminuare a marginalizării sociale și de sprijinire la întoarcerea în mediul de proveniență.

În prezent, peste 20.000 de persoane execută pedepse privative de libertate în sistemul penitenciar românesc.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook