Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Urmând prevederilor statutare şi canonice ale Bisericii Ortodoxe Române, astăzi, 31 august 2021, trei tineri teologi împreună cu viitoarele lor soţii au primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian arhiereasca binecuvântare în vederea căsătoriei.

Evenimentul, devenit deja o tradiţie în Arhiepiscopia Dunării de Jos, a avut loc în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial.

La întâlnirea cu ierarhul Dunării de Jos, tinerilor teologi le-au fost alături părinţii, dar şi viitorii lor naşi, cei care le vor deveni părinţi spirituali.

În cuvântul duhovnicesc adresat celor prezenţi, Înaltpreasfinţia Sa, a accentuat în mod deosebit importanţa căsătoriei, a familiei creştine în general şi a familiei preoţeşti în special.

De asemenea, ierarhul a arătat că asumarea vieţii de familie presupune pe lângă bucurii şi frumuseţea comuniunii cu cei dragi şi încercări şi greutăţi, pe care, cu încredere în Dumnezeu, cu înţelepciune şi cu sprijin din partea părinţilor şi a naşilor le putem trece mai uşor.

Invitaţi să ia cuvântul, tinerii prezenţi au arătat că sunt conştienţi de importanţa binecuvântării lui Dumnezeu pentru temelia viitoarei familii şi de slujirea la care sunt chemaţi în Biserică.

La finalul acestei întruniri duhovniceşti, toţi cei prezenţi au mulţumit lui Dumnezeu pentru binefacerile de care s-au învrednicit.

Binecuvântarea de căsătorie dată de către ierarhul locului tinerilor teologi este o condiţie pentru hirotonia întru diacon sau preot.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook