Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 3-11 august 2022, are loc la Galați cel de-al 28-lea schimb de experiență dintre membrii Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, Filiala „Sfântul Apostol Andrei“ din Galați şi studenții germani din Tübingen.

Pe durata a nouă zile, membrii ASCOR Galați primesc vizita unui grup de 12 studenţi germani din Tübingen, împreună cu un coordonator de grup, în cadrul unui parteneriat ce există de peste 28 de ani.

Tema întâlnirii este aşezată anul acesta sub genericul: „Împreună din nou. Rugăciunea ne ajută să mergem înainte“.

După ce ieri, delegația germană a ajuns în România și a fost cazată în căminele din Campusul studențesc „Al. I. Cuza“ din Galați, astăzi, 4 august, tinerii studenți români împreună cu cei germani au fost primiți la Centrul eparhial de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

În Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial, ierarhul Dunării de Jos a ținut un cuvânt de bun-venit și i-a îndemnat pe tinerii prezenți să perceapă corect realitățile vieții pentru ca acțiunile lor să fie coerente, consecvente și în acord cu cele comunitare.

De asemenea, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre raportul dintre aspectul personal și cel comunitar al vieții, arătând că este necesar a se găsi soluții pentru continuarea vieții personale ținându-se cont de cele trei provocări majore de astăzi: criza spirituală, criza materială și criza medicală.

La finalul întâlnirii, ierarhul locului le-a prezentat Centrul Eparhial și Catedrala Arhiepiscopală, i-a binecuvântat pe toți și le-a oferit câteva daruri de suflet.

În zilele următoare, delegația româno-germană va participa la slujbe, va organiza o serie de seminarii și va vizita mai multe obiective de interes general din Eparhia Dunării de Jos, din Nordul Moldovei și din București.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook