Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Din mila lui Dumnezeu şi cu binecuvantarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, din data de 3 august și pană pe 7 august, Icoana făcătoare de minuni de la Manăstirea Adam este prezentă și în Protopopiatul Galaţi.

Miercuri 3 august, icoana a fost preluată de la parohia Ijdileni, protopopiatul Târgu Bujor de către parohia Tătarca fiind aşezată spre închinare în biserica parohială, iar peste noapte a rămas în biserica parohiei din localitatea Şiviţa.

Joi, 4 august, de la primele ore ale dimineţii sfânta icoană a fost preluată de parohia Tuluceşti II, unde a fost oficiată Sfânta şi dumnezeiasca Liturghie. Apoi, rând pe rând, a adus bucurie, speranţă şi dragoste în parohiile Tuluceşti I, Vânători, Odaia Manolache, Sat Costi, Smârdan, iar în localitatea Cişmele a rămas peste noapte în biserica parohială.

În ajunul Praznicului Schimbării la Faţă a Domnului şi ziua de prăznuire a Sfântului Ioan Iacob de la Neamţ, pelerinajul a continuat în municipiul Galaţi.

În zorii zilei, prima gazdă primitoare a fost parohia „Înălţarea Domnului“, apoi, continuându-şi drumul, a adus binecuvântare în parohia „Sfânta Cruce“ și la hramul parohiei „Sfântul Daniil Sihastru şi Sfântul Ioan Iacob“. De aici icoana a fost preluată de parohiile „Sfântul Dumitru“, „Sfântul Ştefan cel Mare“, „Sfinţii Împăraţi“ şi Mavromol.

„Ploi de lacrimi curăţitoare plouă-ne nouă, Curată, şi dă-ne, Stăpână, plâns de bucurie, izvor de lacrimi purtător al umilinţei, pocăinţă fierbinte şi iertare“ (Cântarea a 5-a din Canonul de rugăciune către Maica Domnului).

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook