Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvantarea Înaltpreasfințitului Casian, Arhiepiscopul Dunării De Jos, Asociația Multifuncțională Filantropică „Sfântul Spiridon“ din Galați a organizat în prima săptămână a lunii august a acestui an o tabără de vară la munte în Poiana Țapului, Bușteni.

Tabăra face parte în proiectul „Generații“ desfășurat de asociația noastră în panteneriat cu Fundația Regală Margareta a României.

Astfel, aceast eveniment a adus bucurie unui număr de 22 de copii care au fost însoțiți de 5 adulți, angajați și voluntari seniori ai asociației.

Până la destinație copii au avut parte de o experiență superbă și anume aceea a călătoriei cu trenul în timpul căreia au cântat, s-au jucat și au admirat peisajele pitorești ale patriei.

Cazarea s-a făcut la o pensiune aproape de poalele munților Bucegi, cu aer curat și o priveliște deosebită. Ziua sosirii a fost de acomodare, de cunoaștere a împrejurimilor și de planificare a vizitelor la obiectivele turistice din zonă.

A doua zi, dupa micul dejun, copii au vizitat Mănăstirea Caraiman. Aici au mers în biserica mănăstirii s-au închinat, au participat la slujba Sfintei Liturghii și la sfârșit au fost miruiți. După aceasta au admirat întreaga gospodărie a mănăstirii. Au hrănit păsarile, iepurii, dar cel mai mult au fost impresionați de păunii și peștișorii de la intrarea în mănăstire.

Au servit prânzul la poalele munților iar apoi, cu forțe proaspete, au plecat către Castelul Cantacuzino, construit în stil neoromânesc. Mergând în parcul care înconjoară castelul au fost purtați pe potecile acestuia spre cascadele și fântânile arteziene ale locului. Au avut parte de momente de joc și bucurie la spațiile de joacă amenajate pe iarba verde din curtea castelului.

Ziua următoare a fost rezervată unei drumeții pe un traseu muntos până la Cascada Urlătoarea. Traseul a fost provocator, plin de obstacole ale naturii, dar plini de entuziasm au ajuns la cascada cea gălăgioasă. Au băut apa direct de la izor, răcorindu-se după traseul solicitant.

Fiind zi de miercuri au mers la biserica Domnească din Bușteni cu hramul „Nașterea Maicii Domnului“, cunoscută ctitorie a Regelui Carol I și a Reginei Elisabeta. Aici s-au închinat și au aflat că biserica a fost zidită pentru veșnica pomenire a unicei fiice a Regelui Carol I și a Reginei Elisabeta, Principesa Maria care s-a stins la numai 4 ani de o boală cumplită.

Ultima zi a fost rezervată jocului în aer liber și servirii mesei de prânz la iarbă verde. Copii s-au bucurat în spațiile de joacă special amenajate în parcul central din orașul Bușteni.

În fiecare zi în această tabără, la mesele principale, copii au pus în practică ceea ce au învățat la programul obișnuit al centrului de zi pentru copii „Sf. Spiridon“, spunând în cor rugăciunile înainte și după masă. Totodată în sfintele lăcașuri au avut o atitudine cuviincioasă și s-au închinat la sfintele icoane, mulțumind lui Dumnezeu pentru toate lucrurile bune care s-au întâmplat în viața lor în aceste zile.

În drumul spre casă am rememorat toate momentele frumoase pe care le-am trăit în cele 4 zile la poalele munților Bucegi și ne-am propus ca anul viitor să repetăm această frumoasă experiență.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook