Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam a ajuns marți, 9 august 2022, la Blăjeri, în Parohia Ivești II.

Se continuă astfel, cu binecuvăntarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, cercetarea credincioșilor aflați în nevoi, deopotrivă enoriași români dar și enoriașii rromi.

S-a păstrat tradiția ca Sfânta Icoană să fie dusă în procesiune pe lângă casele rromilor, purtată pe brațe de credincioși rromi care s-au spovedit și s-au împărtășit, astfel familiile lor primind binecuvântare și întărire în credința străbună.

Ca semn al pietății și din profund respect pentru cele sfinte, ei udă asfaltul înaintea Sfintei Icoane și presară petale de flori sau trandafiri ca Maica Domnului să fie bineprimită în satul nostru și în parohia noastră.

Cu glasuri tremurânde, din inimile noastre cântăm cu toții Apărătoare Doamnă în timp ce sfânta icoană se apropie de biserica parohială.

Preoții din cercul misionar coordonat de preotul Nicolae Blănaru, purtând vase cu aghiazmă împodobite cu cetină de brad și tricolor, intră în casele credincioșilor, stropesc cu apă sfințită și prin acesta aduc alinare și mângâiere celor care se roagă Maicii Preacurate.

În curtea bisericii, așezați în genunchi, credincioșii alcătuiesc un coridor de inimi și suflete rugătoare, iar sfânta icoana trece pe deasupra lor intrând în sfântul lăcaș.

Se cântă Imnul Acatist în timp ce fiecare enoriaș vine și se inchină Maicii Domnului aducând pe buzele lor rugăciuni către Preacurata.

Mulțumim Ție Doamne, și Preasfintei Născătoare de Dumnezeu care ne porți de grijă în toate durerile noastre și ai rânduit ca prin strădania Părintelui nostru Ariepiscop Casian să primim anul acesta sfântă icoana ta, în satul nostru, în biserica noastră parohială, dar mai cu seamă în sufletele și în inimile noastre!

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook