Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 12 august 2022, după săvârșirea Sfintei Liturghiişi a Tainei Sfântului Maslu, la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi, chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, a hirotesit întru duhovnici doi preoţi numiţi de curând la parohii din cele două judeţe ale eparhiei, Galaţişi Brăila.

După slujba de hirotesie, noii duhovnici au primit din partea Părintelui Arhiepiscop, Certificatul de hirotesie în duhovnic, o cruce de binecuvântare şi un Molitfelnic, necesare în activitatea de păstori de suflete.

Ierarhul Dunării de Jos le-a vorbit tinerilor clerici despre misiunea pe care preoţii duhovnici o au de îndeplinit în comunităţile parohiale pentru mântuirea sufletelor credincioşilor încredinţaţi.

Preotul Teodor Gabriel Ciupercă îşi va desfăşurat misiunea preoţească în Parohia Esna, protopopiatul Făurei, judeţul Brăila, iar preotul Andrei Zaharia Alexă în Parohia Munteni 1, protopopiatul Tecuci, judeţul Galaţi.

Întrucât ne aflăm în Postul Adormirii Maicii Domnului, o perioadă de urcuş duhovnicesc, arhipăstorul Dunării de Jos a ţinut un cuvânt în care a vorbit despre ajutorul pe care îl primim în viaţa noastră prin mijlocirea Născătoarei de Dumnezeu şi a adresat câteva îndemnuri credincioșilor pentru parcurgerea așa cum se cuvine a acestei perioade necesare de post, de rugăciune și de pocăință. 

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian i-a binecuvântat pe toţi credincioși prezenţi la slujbe.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook