Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Miercuri, 31 august, în cadrul programelor eparhiale adresate elevilor pe perioada vacanței de vară, un număr de 30 de copii din parohiile Liești și Bucești, judeţul Galaţi, au participat la activitatea intitulată „Pelerini pe bicicletă”.

Grupul de copii, însoțit de preoții parohi, de doamnele preotese și de cântăreții bisericești, s-a întrunit în biserica parohială Liești, unde au rostit împreună rugăciunea „Tatăl nostru“ și rugăciunea pentru călătorie.

De aici, copiii au pornit pe biciclete pe un drum comunal spre Mănăstirea Tudor Vladimirescu, aflată la o distanță de 17 Km.

După parcurgerea unei distanţe considerabile, pentru puțină odihnă și o mică gustare, a fost făcut un popas într-o pădure de salcâm, după care grupul și-a continuat traseul până în incinta mănăstirii.

Aici, copiii au fost primiţi cu multă căldură de către viețuitoarele mănăstirii, fiind întâmpinați cu multă dragoste chiar de preacuvioasa maică stareță Nazaria.

Mai întâi, s-a mers în biserica mănăstirii pentru câteva cântări de laudă și o rugăciune de mulțumire pentru că tot grupul a reuşit să ajungă cu bine la destinaţie. Apoi, toţi cei prezenţi au fost poftiți la masă în trapeza mănăstirii, bucurându-se de bucatele pregătite şi oferite cu multă dragoste de către maici.

După masă, copiii au vizitat muzeul și împrejurimile mănăstirii, iar la final, au plecat bucuroși spre casă și cu satisfacția că activitatea a fost dusă la bun sfârșit.

Pr. Rareş Bucur

Pr. Marcel Jorăşcu

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook