Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada postului Adormirii Maicii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Parohia Viziru de Jos a desfășurat o serie de activități destinate copiilor în cadrul programului eparhial „Vacanța din pridvorul bisericii”.

Astfel zilele au debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii, moment de rugăciune la care copiii au participat cu evlavie și bucurie. Activitățile au continuat cu momente de joacă, bucurie și voie bună la Căminul Cultural din sat, acolo unde sub coordonarea preotului paroh s-au desfășurat atât activități educative, cât mai ales activități recreative și distractive: jocuri și întreceri sportive.

Fiecare seară s-a încheiat cu cântarea Paraclisului Maicii Domnului, moment înălțător de rugăciune care i-a adus împreună pe cei mici și pe cei mari.

Ziua de 16 august a venit ca o încununare a perioadei întrucât cei mai mici dintre copiii din grupul catehetic au pornit cu pași mici de pelerin într-o excursie la mănăstiri din Eparhia Dunării de Jos. Glasurile lor cristaline au răsunat în rugăciune în biserica Mănăstirii „Sf. Pantelimon“ din Lacu Sărat, Mănăstirea Vladimirești și Mănăstirea Maxineni.

În aceasta din urmă au vizitat și muzeul descoperind crâmpeie de istorie.

Ziua s-a încheiat prin vizionarea unui film pentru copii la Cinematograful din Galați. Toate aceste activități au umplut sufletele micuților de curiozitate, de bucurie și de dorința de a gusta mai mult din toată dulceața lucrurilor dăruite de Dumnezeu.

Dăm slavă Lui Dumnezeu pentru toate şi nădăjduim ca în continuare să putem face împreună lucruri frumoase și bineplacute înaintea Lui Dumnezeu!

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook