Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 3 august, la Centrul de zi pentru copii la din cadrul parohiei „Sf. Spiridon“ din municipiul Galați a fost implementat cu succes programului eparhial de activităţi de vară pentru tineret ,,Vacanța din pridvorul Bisericii”, desfășurat în Arhiepiscopia Dunării de Jos în lunile iulie şi august.

La acest eveniment, organizat de Asociația Multifuncțională Filantropică „Sfântul Spiridon“ din Galaţi, în cadrul căreia funcţionează şi Centrul de zi pentru copii, au participat aproximativ 100 de copii, cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani, proveniţi din 8 parohii arondate cercurilor misionare 3 și 4 din cuprinsul protopopiatului Galați.

Copiii, însoțiți de preoții lor, au fost întâmpinați de echipa organizatoare a manifestării, alcătuită din preotul coordonator, personalul și voluntarii vârstnici și tineri ai centrului.

Activităţile au început în Capela așezământului ocrotit spiritual de „Sf. Ignatie Teoforul“, unde cu toții, copii, preoți și voluntari, s-au unit în rugăciune pentru a avea o zi binecuvântată de Dumnezeu.

În continuare, în spațiile din interiorul și din curtea Centrului de zi, s-au organizat mai multe ateliere de dezvoltare a abilităților practice cu specific tradițional-românesc, coordonate de voluntari vârstnici.

În cadrul atelierelor de tâmplărie, de croit și cusut tradițional, de frământat și copt, de modelat și pictat vase de lut şi de dans popular, copii au primit indicaţii preţioase, teoretice şi practice, despre meseriile tradiţionale şi arta culinară românească, toate organizate din dorinţa de a salva unele meserii vechi şi de a promova gătitul şi mâncarea tradiţională a poporului român.

Evenimentul s-a  încheiat cu o agapă la Cantina socială a așezământului, unde toți participanții s-au bucurat de un meniu tradițional românesc de post cu ciorbă de fasole și ardei umpluți cu mămăliguță, iar la desert au fost savurate gogoșile și plăcinta cu mere, realizate în cadrul atelierului de frământat și copt.

Pe tot parcursul activităţilor, pentru a crea bucuria specifică copilăriei, aceștia au avut la dispoziție dulciuri, suc și apă.

Nu în ultimul rând, pentru a împărtăşi cu cei apropiaţi cele experimentate şi a duce mai departe măcar o parte din ce au văzut și au realizat, la plecare, fiecare copil a primit scrisă reţeta pentru plăcinta cu mere şi au primit în dar iconițe și cărți de rugăciuni pentru tineri.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook