Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Călătoria duhovnicească din Postul închinat Adormirii Maicii Domnului, ne apropie pe toți de brațele și rugăciunile Maicii Preacurate şi ne îndeamnă pe fiecare să devenim braţe întinse pline de fapte bune către semenii noştri.

Prin efort şi împreună lucrare se poate oferi, cu multă dragoste şi jertfelnicie, ajutor acolo unde este nevoie, aşa încât lucrarea filantropică să devină punte de legătură vie şi sprijin concret pentru frații noștri aflaţi în suferinţă.

De mai bine de 15 ani, Parohia „Sf. Cuv. Parascheva“ - Matca III desfăşoară constant acţiuni de sprijinire a celor 130 de bolnavi asistaţi în cadrul Unităţii Medico-Sociale din localiatatea Gănești, judeţul Galați.

O nouă activitate filantropică a fost desfăşurată în data de 12 august 2023, când mai mulţi enoriași ai Parohiei Matca III, coordonați de cei doi preoţi slujitori ai acestei comunităţi, au mers cu daruri la Centrul de persoane cu dizabilități de la Gănești.

Rugăciunea comună către Maica Domnului şi oferirea de alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte în valoare de 11.500 lei au adus mare alinare şi bucurie bolnavilor din acest centru şi mulţumire sufletească dăruitorilor.

Corpul medical a mulțumit cu profundă recunoștință Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian pentru binecuvântarea, grija părintească şi disponibilitatea arătate în fapte concrete împlinite de preoţii şi credincioşii Eparhiei Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur

Pr. Ioan Oancă

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook