Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 17 august, în ziua de prăznuire a Sfântului Gheorghe Pelerinul, în cadrul programului eparhial „Vacanța din pridvorul Bisericii“, copiii din Parohia „Sfinții Voievozi“ - Smulți II, judeţul Galaţi, au fost răsplătiți cu o excursie de o zi în zona Piatra Neamț.

Astfel, 42 de copii însoțiți de preotul paroh, cadre didactice, voluntari și vârstnici, după ce s-au rugat în biserica parohială, au început itinerariul spre plaiurile nemțene. Pe traseu au fost prezentate informații istorice și duhovnicești despre localitățile semnificative străbătute (municipiulTecuci, Mausoleul de la Mărășești şi oraşele Adjud şi Bacău).

În Piatra Neamț, copiii au urcat cu telegondola pe Muntele Cozla, de unde au admirat priveliștea superbă asupra orașului și frumoasele turle ale bisericilor care tind spre cer.

În continuare s-au vizitat vechile mănăstiri voievodale Bistrița și Pângărați. La Mănăstirea Bistrița, după ce s-au închinat la sfintele icoane și au cinstit sfintele moaște, părintele ghid al mănăstirii le-a vorbit despre istoricul mănăstirii, despre voievozii ctitori (Alexandru cel Bun, Ștefan cel Mare și Petru Rareș). Copiii au primit sfaturi de viață și au înțeles că bunătatea naște bunătate, că e nevoie de Dumnezeu, de Biserică, de prezența la sfintele slujbe și de multă rugăciune. Au fost îndemnați să lupte cu tentațiile zilelor noastre reprezentate de tehnologie și să petreacă timp de calitate cu prietenii.

Întăriți trupește după un picnic la iarbă verde, la umbra  zidurilor fortificate ale mănăstirii, copiii s-au îndreptat spre lacul Bicaz, unde au avut parte de o plimbare pitorească cu vaporașul. S-au bucurat de frumusețea munților din jur și de măreția Ceahlăului. Pe drumul de întoarcere  priveliștea de basm a  lacului  Bâtca Doamnei,  plin de lebede grațioase, i-a încântat pe toți. Spre seară, obosiți dar încărcați de har, grupul catehetic a ajuns cu bine acasă.

Pr. Rareş Bucur

Pr. Furtună Ciprian

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook