Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a XI-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Andreiô din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, dar și conaționali plecați în străinătate și veniți acasă în această perioadă de vară.

În cadrul slujbei, au fost rostite rugăciuni speciale pentru slujitorii Sfintelor Altare şi credincioşii români din diaspora.

La momentul cuvenit, mulți copii prezenți la slujbă au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Matei în care este relatată Pilda datornicului nemilostiv.

Întrucât în această duminică, prima după Praznicul Adormirii Maicii Domnului, este celebrată în Patriarhia Română, începând cu anul 2009, Duminica migranţilor români, ierarhul locului a evidențiat efortul și sacrificiul pe care mulți români plecați la muncă în străinătate îl fac pentru a păstra identitatea națională, credința strămoșească și comuniunea cu cei de același neam.

De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos a transmis celor prezenți mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, adresat cu acest prilej şi intitulat Grija pentru persoanele vârstnice – profunzimea trăirii creștine a unui popor“.

Astăzi, în multe din parohiile din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos slujitorii sfintelor altare şi credincioşii au avut bucuria şi mulţumirea sufletească de a se reîntâlnit cu românii care trăiesc pestre hotarele ţării, mai întâi la Sfânta Liturghie, apoi la agapa creştină şi la diverse activităţi organizate special pentru această zi şi orientate către comuniunea frăţească şi socializare.

Date statistice ne arătat că în prezent cel puţin 8 milioane de români trăiesc în afara graniţelor ţării, un aflux mare al migrării acestora fiind în anul 2007, când peste 415.000 de români au plecat din România, cei mai mulţi stabilindu-se în Italia, Spania şi Germania.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook