Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, urmând o mai veche tradiţie din această eparhie, se desfăşoară la început de an şcolar o acţiune social-filantropică îndreptată spre copiii cu posibilităţi materiale reduse din judeţele Galaţi şi Brăila.

Astfel, Centrul eparhial, cele 8 protopopiate şi parohiile din cuprinsul eparhiei derulează în aceste zile programul eparhial „Hristos în școală“, îndreptat cu precădere către copiii care provin din familii defavorizate şi marginalizate social.

Prin acest programul social-filantropic derulat de Arhiepiscopia Dunării de Jos sunt sprjiniţi anul acesta 3.500 de copii, iar valoarea totală a ajutoarelor se ridică la un cuantum de 315.000 lei, sumă oferită de Centrul Eparhial în procent de 60%, cele 8 protoierii în procent de 10% şi parohiile Eparhiei Dunării de Jos în procent de 30 %.

În concret, în această perioadă premergătoare începerii noului an şcolar 2023-2024, au fost achiziţionate 3.500 de ghiozdane complet echipate cu rechizite şcolare (caiete, penare, stilouri, pixuri, creioane, carioci şi rigle) şi predate zilele acestea protoieriilor şi parohiilor spre a fi oferite copiiilor din cele două judeţe ale eparhiei, Galaţi şi Brăila.

Astăzi, 30 august, protoieriile Tecuci şi Nicoreşti au livrat parohiilor din subordine 752 de ghiozdane pline cu rechizite școlare pentru a fi dăruite copiilor nevoiași din aceste protopopiate.

Mai întâi, pe parcursul dimineţii, preoţii din Protopopiatul Tecuci au preluat ghiozdanele echipate la sediul protoieriei şi apoi le-au oferit celor 532 de copii beneficiari, fie la sediul acestei unităţi bisericeşti administrative, fie în cadrul bisericilor parohiale.

Şi preoţii din protopopiatul Nicoreşti au distribuit astăzi ghiozdanele celor 220 de copii din cuprinsul protopopiatului, înscrişi în acest program filantropic.

După săvârşirea unei slujbe de mulţumire în biserica „Sf. Nicolae“ - Banu din vecinătatea Protoieriei Nicoreşti, slujitorii Sfintelor Altare au oferit elevilor darurile pregătite special pentru noul an şcolar.

Ajutorul acordat de Arhiepiscopia Dunării de Jos în fiecare an elevilor este de un real folos pentru familiile cu mai mulţi copii şi cu situaţii materiale precare, întrucât ei reuşesc astfel să se încadreze în normalul vieţii având cele necesare pentru un nou şi bun început de an şcolar.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook