Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos a continuat astăzi, 31 august, programul social-filantropic „Hristos în şcoală“ în protopopiatele Galaţi şi Însurăţei.

Preoţii din protopopiatele Galaţi şi Însurăţei au preluat cele 953 de ghiozdane cu rechizitele necesare pentru şcoală şi le-au oferit copiilor nevoiaşi aflaţi în evidenţele parohiale.

Prima acţiune de distribuire a rechizitelor şcolare s-a desfăşurat la Protoieria Galaţi. Preotul protoiereu împreună cu cei 100 de clerici din acest protopopiat au oficiat mai întâi o slujbă de mulţumire în biserica „Sf. Nicolae“ şi apoi în incinta sediului administrativ al protoieriei au oferit slujitorilor Sfintelor Altare ghiozdanele complet echipate cu rechizite.

În zilele următoare, preoţii vor dărui rechizitele elevilor beneficiari la bisericile parohiale.

Pentru a uşura procesul de distribuţie, în Protopopiatul Însurăţei mulţi dintre preoţi au venit cu beneficiarii şi cu câteva cadre didactice la biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena“ din oraşul Însurăţei pentru a primi darurile pregătite special pentru elevi.

Peste 50 de copii au fost prezenţi astăzi la această biserică pentru a intra în posesia materialelor şcolare.

Acest program social-filantropic îndreptat cu precădere spre copiii ce provin din familii defavorizate şi marginalizate social se desfăşoară de peste 16 ani în Eparhia Dunării de Jos, cu trecerea anilor programul a căpătat o amploare din ce mai mare.

În prezent, în cadrul acestui program eparhial, 3500 de copii sunt ajutaţi la început de an şcolar cu ghiozdane şi rechizite în valoare de 315.000 lei. Efortul comun al Centrului Eparhial, al celor opt protopopiate şi al prohiilor din Eparhia Dunării de Jos a făcut posibilă implementarea acestei activităţi filantropice atât de necesară pentru copiii care doresc să meargă la şcoală.

În perioada următoare, în Arhiepiscopia Dunării de Jos continuă sprijinirea familiilor cu mulţi copii şi a elevilor nevoiaşi prin acest program filantropic, dar şi prin alte programe special gândite, precum şi prin activităţi de ajutorare desfăşurate în situaţii urgente. 

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook