Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Marți, 20 august 2024, în cadrul programului eparhial de vara „Vacanța din pridvorul bisericii“, 43 de copii participanți la proiectele educative „Micul românaș“ și „Cetinița“ desfășurate de Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul“ din localitatea Ianca, judeţul Galaţi, au avut bucuria de a merge într-o excursie în județul Vrancea.

Ziua a debutat cu rugăciunea din biserică, apoi, la ora 8.00, a fost plecarea spre primul obiectiv - Mausoleul de la Mărășești. Aici copiii au avut parte de o lecție impresionantă de istorie, unde au aflat de jertfa generalului Eremia Grigorescu și a celor peste 21000 de soldați români care au luptat pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești în Primul Război Mondial.

Următorul popas a fost făcut la Mănăstirea Brazi, unde copiii au avut bucuria de a se închina la moaștele Sf. Ierarh Teodosie.

După pauza de masă, cu forțe proaspete excursioniştii s-au îndreptat spre Muzeul Satului Vrâncean, situat în cadrul natural al pădurii Petrești. Aici copiii au rămas impresionați de modul în care strămoșii noștri trăiau - simplu, fără utilitățile zilelor noastre, în case de lut, fără dotările cu care ei sunt obișnuiți.

Ziua s-a încheiat cu o drumeție spre Focul viu din localitatea Andreiașu de Jos, cei mici bucurându-se din plin de peisaj, de aerul curat și chiar de animalele pe care nu au mai avut ocazia sa le vadă până acum.

Pe parcursul întregii zile copiii au fost îndrumaţi şi s-au bucurat de prezența şi sprijinul preotului paroh şi a două cadre didactice voluntare din localitatea lor.

Pr. Rareş Bucur

Pr. Ciprian Gache

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook