Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Parohia Țibănești I din județul Brăila s-a desfăşurat anul acesta, timp de o săptămână, ediția a 8-a a Școlii de vară unde au participat 40 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani.

În tinda Bisericii, prin intermediul unor mici jocuri sau ghicitori şi vizionarea filmului documentar intitulat „Natura Brașovului”, tinerii participanţi au avut prilejul de a afla lucruri noi despre multe plante medicinale, precum şi despre cele mai rare flori și plante din Parcul Natural Bucegi

De asemenea, copiii mai mari au învățat să-și fabrice propriile prese de flori și să creeze tablouri din florile presate, iar cei mai mici dintre ei au aflat cum se pot juca cu plastilina fabricată din ingrediente și coloranți naturali.

În cadrul acestui program de vară au existat și momente destinate mișcării în aer liber, dar și pentru pregătirea de a participa la Sfânta Liturghie, urmată de un mic cuvânt de folos cu tema: „Patimi și virtuți într-o eră digitalizată”.

Printre activitățile de anul acesta ale Școlii de vară s-a numărat și un atelier de povești în carul căruia copiii au ascultat cu drag povestea „Prințul Păpădie și Regatul Florilor”, o poveste despre dragostea pentru natură, dar și despre generozitate și blândețe.

În ultima zi a taberei, copiii au vizitat Mănăstirea Ciolanu și Mănăstirea Bradu, dar și Tabăra de sculptură de la Măgura, judeţul Buzău, unde 256 de sculpturi în piatră au devenit rodul muncii a 163 de sculptori români într-un proiect desfășurat între anii 1970 și 1985.

De toate frumusețile naturii s-au bucurat și pe drumul către cunoscuţii vulcani noroioși din județul Buzău.

Pe tot parcursul Şcolii de vară, copiii au fost organizați în echipe, iar în urma punctajelor obținute, participanții au primit la final diplome și premii.

Pr. Rareş Bucur

Pr. Duțu Ionuț-Mihai

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook