Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a VII-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi credincioşi din municipiul de la Dunăre, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al acestui locaş de cult.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică din această Duminică de la Sfântul Matei în care se vorbește despre vindecările miraculoase săvârşite de Mântuitorul Hristos asupra celor doi orbi și a unui mut.

Ierarhul Dunării de Jos a vorbit despre marea iubire a Mântuitorul nostru Iisus Hristos în față de cei aflaţi în suferință şi despre bucuria luminii ca dar pentru vederea lui Dumnezeu, a minunilor Lui şi a aproapelui nostru.

De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos a arătat că credinţa puternică a celor doi nevăzători a fost temeiul prin care Domnul le-a arătat lumina ochilor pe care ei au folosit-o pentru a-L arăta pe Domnul lumii în general.

Părintele Arhiepiscop i-a îndemnat pe credincioşi să îi ajute pe cei bolnavi şi să meargă în mijlocul semenilor care sunt în diferite nevoi, atât trupeşti cât şi sufleteşti, după pilda Mântuitorului arătată în Evanghelia de astăzi.

La momentul cuvenit, mai mulţi copii prezenţi la slujbă au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţia Sa i-a binecuvântat pe toți cei prezenți la slujbă.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook