Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 30 iulie 2024, în cadrul programului eparhial de tabere pentru tineret ,,Vacanța din pridvorul bisericii”, derulat în Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, Parohia ”Sfântul M. Mc. Dimitrie” din orașul Brăila a oferit unui număr de 14 copii, însoțiți de preotul paroh și doamnele profesoare de Religie de la Școala ”I. L. Caragiale” din cartierul Brăilița, posibilitatea de a descoperi comori de credință, tradiție și frumusețe naturală din zona Vrancei.

La plecare, copiii au rostit rugăciunea de dimineață și cea de călătorie, apoi s-au deplasat cu microbuzul pus la dispoziție de parohie către secția de etnografie a Muzeului Vrancei. Aici, au participat la un Atelier de cusături tradiționale și au vizitat casele expuse, specifice zonei Vrancei, învățând despre credința, tradiția și viața strămoșilor noștri.

Călătoria a continuat către localitatea Mera, unde a fost vizitată Mănăstirea Mera, ctitorită spre sfârșitul secolului XVII (aprox. 1685 -1706) de către familia Cantemir. Zidurile fortificate ale mănăstirii și vestigiile istorice, precum și armonia arhitecturală a locașului de cult, le-au vorbit copiilor despre credința, demnitatea și priceperea artistică a poporului nostru.

După acest popas duhovnicesc, pașii tinerilor pelerini s-au îndreptat către Rezervația Naturală Focul Viu din localitatea Andreiașu de Jos, încă un prilej de bucurie şi de admiraţie faţă de frumusețea naturală a văii Milcovului și a munților Vrancei, care o străjuiesc.

În acest cadru natural pitoresc, copiii au beneficiat de activități recreative în aer liber, jocuri și cântece la chitară, interpretate de către ghidul voluntar din cadrul acestei excursii.

Aceste activități organizate de parohie sunt foarte folositoare, deoarece îi ajută pe copii să se cunoască mai bine între ei și pe ei înșiși dar și să-și cunoască credința, tradiția și cultura. Câteva ore, petrecute în natură, cu prietenii, pe urmele înaintașilor noștri, le-a arătat că pot folosi timpul cu mai mult folos când renunță la virtual pentru realitate.

Pr. Rareş Bucur

Pr. Adrian Buescu

{gallery}galerie/anul_2024/august/03.08.2024 Activitati-vara-copii-parohia-Sf-Dimitrie-Braila/gallery}

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook