Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a VI-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sf. Andrei“ din municipiul Galați.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al acestui sfânt locaş.

În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Matei, în care se relatează despre vindecarea slăbănogului din Capernaum.

La momentul cuvenit, mai mulți copii prezenţi la slujbă fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În perioada 30 iulie - 4 august 2022, a avut loc la Galați cel de-al 30-lea schimb de experiență dintre membrii Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, Filiala „Sfântul Apostol Andrei“ din Galați şi studenții teologi germani din Tübingen.

Pe durata a şase zile, membrii ASCOR Galați au primit vizita unui grup de 10 studenţi germani din Tübingen, împreună cu doi coordonatori de grup şi doi traducători, în cadrul unui schimb de experienţă şi a unui parteneriat educaţional ce există de 30 de ani.

Tema generică a întâlnirii din acest an a fost intitulată ”Biserica mea trebuie să se schimbe? Dar eu mă schimb?”

După ce zilele trecute, delegația germană a ajuns în România şi a participat la slujbe, a organizat o serie de seminarii și a vizitat mai multe obiective de interes general din zona Valea Prahovei şi a Dunării de Jos, astăzi, 4 august, tinerii studenți germani împreună cu cei români au participat la slujba din Catedrala arhiepiscopală din Galaţi şi apoi au fost primiți la Centrul eparhial de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

În Sala ”Episcop Chesarie Păunescu” a Centrului eparhial, ierarhul Dunării de Jos a ținut un cuvânt de bun-venit și i-a îndemnat pe tinerii prezenți să perceapă corect realitățile vieții pentru ca acțiunile lor să fie spre zidirea lor sufletească şi folosul semenilor în comunităţile din care ei fac parte.

Un cuvânt de binecuvântare şi încurajare pentru delegaţia din Tübingen a fost transmis prin telefon, în limba germană, şi de către decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul” din Bucureşti, pr. lect. univ. dr. Cosmin Pricop, fiu al eparhiei şi bun cunoscător al realităţilor din zona din care provin aceşti tineri germani, întrucât a studiat în Germania mai mulţi ani, iar în perioada 2005-2008 a urmat studii de doctorat chiar la Facultatea de Teologie Evanghelică a Universității „Eberhard Karls” din Tübingen, fiind beneficiarul mai multor burse de cercetare în acest mare centru universitar din Europa.

La finalul întâlnirii, ierarhul locului i-a binecuvântat pe toți și le-a oferit oaspeţilor câteva daruri tradiţionale româneşti.

Pr. Rareş Bucur

{gallery}galerie/anul_2024/august/04.08.2024 Vizita-studenti-germani/gallery}

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook