Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul programului eparhial de activităţi pentru copii şi tineri ,,Vacanța din pridvorul bisericii”, 25 de elevi din grupurile catehetice ale parohiilor Radu Vodă și Mihai Bravu, judeţul Brăila, s-au bucurat de o excursie în ziua de 13 august în ținutul dobrogean din vecinătatea parohiilor lor.

Această activitate a debutat cu rugăciunea de dimineață în bisericile parohiale şi apoi cu organizarea plecării cu mijloacele de transport către destinaţiile planificate din zona Dobrogei.

În cadrul acestei excursii așezată în timpul vacanței de vară, elevii au vizitat mănăstirile Cocoș, Saon și Celic-Dere din judeţul Tulcea.

De asemenea, au mai fost punctate și alte obiective de interes istoric dar și duhovnicesc precum Bazilica Paleocreștină de la Niculițel, unde copiilor li s-a expus, de către personalul sitului arheologic, modul cum au fost descoperiți Sfinții Zotic, Atal, Camasie și Filip, precum și alți doi martiri necunoscuți. Un aspect important reţinut de toţi cei prezenţi a fost acela că, acest sit arheologic este unicat pe întregul continent European.

A urmat apoi un scurt traseu în aer liber la Cetatea Noviodunum de la Isaccea, locul de martiriu al celor 4 sfinți martiri descoperiți în cripta martirică de la Niculițel.

Pe parcursul excursiei, ambele grupuri catehetice au interacționat foarte frumos şi constructiv, cunoscându-se mai bine între ei. Pentru mulți dintre cei prezenţi, aceste locuri au fost vizitate pentru prima dată.

Drumul către casă, presărat cu rugăciuni şi cu cântări duioase ale Paraclisului Maicii Domnului, a fost abia spre apusul zilei.

Excursia a fost o mare bucurie şi o încununare pentru aceşti copii care, în toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului, au participat la Paraclisul Maicii Domnului, săvârșit în fiecare seară în cele două comunităţi parohiale.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook