Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul programului eparhial de activităţi cu tinerii „Vacanţa din pridvorul bisericii” desfăşurat în Arhiepiscopia Dunării de Jos pe parcursul verii, 20 copii din Parohia Perişoru, judeţul Brăila, au fost beneficiarii unei tabere gratuite de cinci zile în Bucovina, organizată de preotul paroh şi alţi credincioşi darnici din cadrul acestei comunităţi brăilene.

Tabara s-a desfasurat în perioada 19-23 august şi a avut participanţi elevii cu vârste cuprinse între 9 şi 18 ani - copii şi tineri implicaţi constant în activităţile grupului catehetic parohial.

Pe parcursul taberei copiii au fost cazaţi la Mănăstirea Sihăstria Putnei, unde au avut bucuria de a participa cu toţii la rugaciunea în comun, au luat masa la trapeza mănăstirii şi au desfaşurat diferite activităţi recreative.

Între activităţile desfăşuarte s-au numărat drumeţii pe munte la Manăstirea Daniil Sihastru, la Cascada Bursuc şi vizitarea unor vechi vetre monahale precum: Mănăstirile Putna, Suceviţa, Moldoviţa şi Voroneţ.

De asemenea, copiii ai avut parte şi de un foc de tabără, picnic în padure şi masa servită la un restaurant din zonă.

Din această experienţă, toţi cei prezenţi au învaţat mai bine cum să ceară jutor lui Dumnezeu prin sfinţii săi, ale caror sfinte moaste le-au aflat aşezate la închinare în mănăstirile vizitate, să socializeze mai bine, să empatizeze mai mult unii cu ceilalţi, să se roage cu mai multă dragoste şi atenţie şi să sa se poarte cu mai multa grijă faţă de natura înconjurătoare.

Nu în ultimul rând, ei şi-au îmbogăţit bagajul de cunoştinte istorice, morale şi duhovniceşt.

Pr. Rareş Bucur

Pr. Mihai Cimpoeaşu

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook