Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Marți, 27 august 2024, în cadrul programului eparhial de vară „Vacanța din pridvorul bisericii”, 120 de copii din cele două parohii din comuna Smulți, judeţul Galaţi, însoțiți de voluntari, preoții parohi și doamnele preotese, au avut bucuria de a merge într-o excursie în județul Tulcea.

Ziua a debutat cu rugăciunea din biserica parohială, apoi s-a mers spre primul obiectiv – Mănăstirea Saon. Pe drum copiii au aflat despre istoria, cultura și spiritualitatea deosebit de bogată a locurilor pe care urmau să le viziteze. Au primit informații despre localitățile vizitate pe traseu, iar la Mănăstirea Saon au avut parte de primul popas duhovnicesc. După ce s-a prezentat istoricul mănăstirii, copiii au fost încântați de animalele din micuța grădină zoologică din curte. Și-au recăpătat apoi puterile la un picnic unde copiii au împărțit nu numai bucatele de acasă ci și zâmbete și multă voie bună.

Următorul popas a fost la Mănăstirea Celic Dere, unde micii pelerini au cunoscut istoricul mănăstirii şi al icoanelor făcătoare de minuni de aici. Au fost îndeosebi impresionați de icoana Mântuitorului Hristos care se curăță singură. În continuare, copiii s-au înviorat cu mai multe jocuri atractive organizate chiar în curtea mănăstirii, unde au interacționat și s-au bucurat împreună cu însoțitorii lor.

După pauza de masă, cu forțe proaspete s-a mers spre Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării și Acvariu. S-au delectat cu frumusețile zonei și s-au liniștit în prezența viețuitoarelor din mediul acvatic. Apoi a fost vizitat Monumentul Eroilor și Muzeul de Istorie și Arheologie, informațiile prezentate contribuind la îmbogățirea bagajului de cunostințe generale.

Pe drumul de întoarcere vizitatorii au făcut rugăciune la Mănăstirea Cocoș și s-au împărtășit de harul sfinților mucenici de la Niculițel, întregindu-se bucuria duhovnicească a zilei.

Pelerinajul a unit și mai mult copiii ambelor parohii, la despărțire cu toţii exprimând dorința de a continua frumoasele activități desfășurate şi în parohiile smulțene.

Pr. Valentin Avram

Pr. Ciprian Furtună

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook