Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Mitropolia Munteniei și Dobrogei Arhiepiscopia Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Vineri, 04.12.2009, în cadrul manifestărilor organizate de credincioşii brăileni în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae – ocrotitorul spiritual al acestui oraş, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a adus de la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi  racla cu moaştele Sfântului Apostol Andrei şi cea cu părticele din moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, primite în dar de la biserica „Sf. Gheorghe Nou“ din Bucureşti, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel.

Sfintele moaşte au fost  poposit, începând de la orele 15.00, la Penitenciarul Brăila, unde au fost venerate de deţinuţi şi personalul administrativ. În continuare, de la orele 16.00, s-a desfăşurat procesiunea „Călători pe cărările sfinţilor”, eveniment la care au participat, alături de chiriarhul locului, ÎPS Părinte Casian, slujitori de la Catedrala arhiepiscopală şi din administraţia eparhială,  slujitorii şi credincioşii de la parohiile brăilene, precum şi autorităţi locale, elevi din cadrul programului „Hristos împărtăşit copiilor”,  tineri liceeni şi seminarişti. Manifestarea s-a încheiat în biserica „Sf. Nicolae“ din Brăila, prin săvârşirea slujbei de mulţumire şi de deschidere a sărbătorilor spirituale ale oraşului de la Dunăre.

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook