Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiep. Dunării de Jos, cu ocazia manifestărilor prilejuite de ocrotitorul mun. Brăila, cu binec. ÎPS Arhiep. Casian, se desfăşoară un bogat program liturgic, pastoral, social-filantropic şi misionar, în biserici, centre sociale, cămine de copii, aziluri de bătrâni, spitale şi penitenciare.

Bucuria darurilor oferite de către Sf. Nicolae faţă de cei în necazuri se revarsă şi prin servicii de tratament medical-balnear celor bolnavi din cadrul Asociaţiei „Sf. Mare Mc. Pantelimon” – Lacu Sărat – Brăila, care prin serviciile pe care le asigură, vine în întâmpinarea problemelor credincioşilor care au nevoie de sănătate trupească şi sufletească.

Serviciile medicale de fizioterapie şi balneo-climaterice în cadrul clinicii sunt oferite în mod gratuit cadre medicale voluntare, beneficiare fiind persoane vârstnice, cu pensii foarte mici, care nu au posibilitatea să se trateze în alte clinici de specialitate..

În cadrul acestui program socio-medical sunt implicate toate parohiile din mun. Brăila, care trimit săptămânal la tratament, cu recomandarea preotului, câte 15 credincioşi.

În cele patru luni de activitate, de când clinica asigură serviciile menţionate, au beneficiat de tratament peste 150 de persoane, care s-au bucurat şi de o masă de prânz gratuită.

Serviciile socio-medicale vor fi asigurate în continuare de către personalul Asociaţiei „Sf. Mare Mc. Pantelimon” –Lacu Sărat – Brăila, venind astfel în întâmpinarea problemelor de sănătate cu care se confruntă credincioşii noştri, aducând astfel bucurie în sufletele lor şi alinare de suferinţă trupească.

Aşezământul „Sf. Mare Mc. Pantelimon” a fost înfiinţat în anul 2004, la iniţiat şi cu binecuv. ÎPS Arhiep. Casian şi începând cu anul 2005, Arhiep. Dun. De Jos cu sprijinul unor binefăcători şi prin jertfa credincioşilor a reuşit să asigure sumele necesare pentru construcţia, dotarea şi utilarea centrului.

În cadrul acestei instituţii sunt oferite de asemenea, servicii de cazare şi masă pentru slujitorii bisericeşti şi credincioşi,  se organizează evenimente spiritual-culturale şi sociale, găzduirea de simpozioane, conferinţe ştiinţifice şi întruniri pastorale preoţeşti.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook