Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi la Grădinița Ortodoxă "Familia" din cadrul Parohiei "Adormirea Maicii Domnului" Brăila a avut loc o serbare a copiilor dedicată Sfântului Ierarh Nicolae.

Emoționați și pline de gingășie, copilașii din grupa mică și mijlocie, cu vârste între 3 ș 5 ani, au recitat poezii, au cântat și s-au jucat alături de cadrele didactice. La final ei au primit daruri constând în dulciuri și hăinuțe din partea Moșului Nicolae.

Aici copiii primesc zilnic o educație creștin-ortodoxă, atât prin grija părintelui paroh cât și prin grija educatoarelor. Copiii se împărtășesc, participă la slujbele Bisericii, fac rugăciuni la începutul activității, înainte și după masă, și învață să se comporte într-un mod bine-plăcut lui Dumnezeu în societate.

Grădiniţa „Familia” a luat fiinţă la data de 1 octombrie 2001, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi este singura instituţie de gen din zonă care acceptă şi copii cu probleme speciale. Aici, sunt hrăniţi şi educaţi 58 de copii, iar cheltuieluile sunt suportate de parohie precum şi cu sprijinul financiar al unor sponsori, donatori şi oameni de bine.

Grădiniţa are un program prelungit, cantină proprie, iar copiii, împărţiţi pe două grupe, sunt îndrumaţi de trei educatoare şi un asistent social, care-i învaţă şi limba engleză.

„Copiii provin din familii cu posibilităţi materiale reduse, incusiv familii de rromi şi familii monoparentale. Avem copii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, la muncă şi cei mici sunt crescuţi de rude, precum şi copii daţi în plasament. Dintre aceştia, cinci au probleme de sănătate, dar cu ajutorul oferit aici, se pot integra în învăţământul preşcolar", a spus părintele Cătălin Hurmuzache.

Tot la Brăila, pe tot parcursul anului acesta, credincioșii din parohiile orașului au putut beneficia gratuit de servicii medicale balneare la Centrul Social „Sf. Mare Mc. Pantelimon” din localitatea Lacu-Sărat.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook