Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 7 decembrie 2011, biserica „Sfânta Filofteia” din Galaţi şi-a sărbătorit hramul.

Programul liturgic a debutat în seara zilei de 6 decembrie, cu slujba Vecerniei şi a Litiei şi a continuat în ziua hramului cu săvârşirea Sfintei Liturghii, de către un sobor de preoţi, în prezenţa a numeroşi credincioşi din parohie şi din oraş.

La sărbătoare a participat și Înalpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a vorbit credincioşilor despre viaţa şi credinţa puternică de care a dat dovadă Sfânta Filofteia, iubitoarea de săraci. Ierarhul Dunării de Jos i-a îndemnat pe toți credincioșii astăzi să facă o faptă bună cât de mică, să-și arate mila față de cei în suferință, accentuând că Hristos este prezent oriunde oamenii își arată iubirea prin fapte.

Credincioşii prezenţi la eveniment au primitporţii de hrană şi s-au oferit pachete cu alimente pentru familiile sărace ale parohiei. Răspunsurile la strană au fost date de un cor format din mai mulți cântăreți ai bisericilor din Municipiul Galați.

Piatra de temelie a sfântul lăcaş a fost aşezată în anul 1998, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi purtarea de grijă a pc. pr.  Ioan Graur, altarul bisericii fiind sfinţit în anul 2009 la hramul Sfintei Filofteia.

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook