Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 12 decembrie 2011, biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din Galați și-a sărbătorit hramul. Sărbătoarea a început încă de aseară cu săvârșirea slujbei Vecerniei  și a litiei.  Dis de dimineață curtea bisericii a devenit neîncăpătoare, mii de credincioși așezându-se la rând pentru a se închina icoanei făcătoare de minuni a Sfântului Spiridon, coada ajungând mult în stradă.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos în sobor de preoți și diaconi iar răspunsurile la strană au fost date de copiii de la Centrul de zi al parohiei. Ei s-au împărtășit la final cu Trupul și Sângel Domnului, alături de ceilalți credincioșii din parohie.

Înaltpreasfinția Sa a ținut cuvântul de învățătură afară pe scena altarului de vară unde se aflau majoritatea celor prezenți, și a apreciat legătura sfântă dintre venirea moaștelor Sfântului Ierarh  Spiridon cu ocazia serbărilor dedicate SfântuluI Apostol Andrei și această parohie ocrotită de aceast mare ierarh.  În curte au fost amplasate fotografii menite să aducă aminte de venirea sfântului la Galați, eveniment care va rămâne în istoria Eparhiei Dunării de Jos.  Înaltpreasfinția Sa a apreciat în mod deosebit pe preotul paroh și vasta lucrare social-filantropică desfășurată în parohie, dându-l ca exemplu pentru toți slujitorii altarelor din județele Galați Brăila.

La final s-a făcut o rugăciune de mulțumire urmată de un recital de colinde al bătrânilor din localitatea Piscu, îmbrăcați în costume tradiționale. S-au oferit pachete cu mâncare credincioșilor cu posibilități reduse și ierarhul Dunării de Jos a mers în centrul de zi pentru a binecuvânta pe copilașii care vin aici zilnic.

Biserica „Sfântul Spiridon” construita în partea a II-a a secolului al XVIII-lea este unul dintre cele mai semnificative obiective bisericeşti din Galaţi. Istoria acestui  sfânt locaş înregistrează evenimente şi fapte care alcătuiesc o adevărată cronică sfântă a vieţii bisericeşti din oraşul de la Dunăre, în ultimele două secole şi jumătate.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook