Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 21 decembrie 2011, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a sfințit antimisul noii biserici din satul Vlășcuța, Comuna Măstăcani, județul Galați, și a binecuvântat cu aghizamă pereții bisericii și icoanele.

Temelia acestei noi biserici s-a pus in mai 2006 și după cinci ani de eforturi din partea preotului, a comunității și a autorităților locale, s-a reușit finalizarea ei. Biserica este construită din lemn de stejar și este de o frumusețe deosebită.

Până acum credincioșii acestui sat mergeau la slujbă în localitatea apropiată, la Măstăcani. Începând de astăzi, în acest sfânt locaș se va putea săvârși Sfânta Liturghie, mai ales că Ierarhul Dunării de Jos a numit și un nou preot paroh, în persoana părintelui Marola Marian, hirotonit întru preot acum 9 zile. Noul paroh a fost hirotesit astăzi întru duhovnic, pentru a putea săvârși Taina Spovedaniei credincioșilor din parohie, în

ultimele zile ale Postului Nașterii Mântuitorului Hristos, care își doresc să se împărtășească cu Trupul și Sângele Lui.

Comunitatea din Vlășcuța a primit astăzi un dar mare, o biserică frumoasă, călduroasă, plină de lumină și un preot tânăr și râvnitor, dornic să păstorească cu blândețe turma cuvântătoare încredințată lui de Dumnezeu.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook