Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Manifestările spirituale ale municipiului Brăila prilejuite de sărbătorirea Sfântului Ierarh Nicolae au debutat astăzi prin procesiunea „Călători pe cărările sfinţilor“ cu moaştele Sfântului Nicolae, ale Sfântului Andrei şi ale Sfântului Nectarie Taumaturgul.

În curtea interioară a Penitenciarului „”Sf Apostoli Petru şi Pavel“ din Brăila, ÎPS Casian, înconjurat de un sobor de preoţi a săvârşit slujba de sfinţire a apei şi acatistul Sfântului Nicolae, în prezenţa a peste 200 de persoane private de libertate. „Pelerinajul «Călători pe cărările sfinţilor», a arătat Înaltpreasfinţia Sa, din municipiul de reşedinţă Galaţi, în municipiul frate, Brăila din aceeaşi Arhiepiscopie trece pe calea împărătească a sufletelor deţinuţilor din Brăila. Aşa cum a făcut Sfântul Nicolae, aşa cum face şi acum Sfântul Nicolae, aşa face Domnul care este în temniţă cu ei, pentru ca, de-aici să le dăruiască lor şi nouă libertatea de a alege să fim mai buni, mai solidari, mai creştini şi iubitori ai celor ce sunt temporar privaţi de libertatea socială dar, prin lucrarea lui Dumnezeu şi a Bisericii, au aceeaşi libertate spirituală ca şi noi“.

La final, o parte din deţinuţi au interpretat câteva colinde, după care s-au închinat la sfintele moaşte şi au primit pachete cu alimente, iconiţe, cărţi de rugăciuni, calendare şi revista eparhială „Călăuza ortodoxă“, în valoare de peste 1.700 lei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook