Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul manifestărilor spirituale prilejuite de sărbătorirea Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul municipiului Brăila, astăzi au avut loc mai multe evenimente pastoral misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice.

La Grădinița ortodoxă „Familia“ din cadrul parohiei „Adormirea Maicii Domnului“ Brăila a avut loc o serbare a copiilor dedicată Sfântului Ierarh Nicolae.

Cei 42 de copii din grupa mică și mijlocie, cu vârste între 3 și 5 ani, au recitat poezii, au cântat și s-au jucat alături de cadrele didactice.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian le-a oferit darurile din partea lui Moş Nicolae, dulciuri și hăinuțe în valoare de peste 2.500 lei.

Grădiniţa „Familia” a luat fiinţă la data de 1 octombrie 2001, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi este singura instituţie de gen din zonă care acceptă şi copii cu probleme speciale. Aici, sunt hrăniţi şi educaţi 42 de copii, iar cheltuieluile sunt suportate de parohie şi de diferiţi donatori. În această instituţie copiii primesc zilnic educație creștin-ortodoxă, atât prin grija părintelui paroh cât și prin grija educatoarelor.

Grădiniţa are un program prelungit, cantină proprie, iar copiii, împărţiţi pe două grupe, sunt îndrumaţi de trei educatoare şi un asistent social.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook