Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Manifestările pastoral-misionare, culturale şi social filantropice prilejuite de sărbătorile orașului Brăila au culminat astăzi cu prăznuirea Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul duhovnicesc al municipiului.

Sub Pantocratorul bisericii cu hramul Sfântul Nicolae din oraş, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos şi a adunat în jurul Sfântului Potir un ales sobor de preoţi din administraţia eparhială şi din municipiu. Au participat oficialităţi locale şi judeţene, copii şi tineri dar şi foarte mulţi credincioși.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de un grup de elevi ai Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi, iar la momentul liturgic cuvenit, tânărul diacon Adrian Andronache a primit hirotonia întru preot.

Câștigatorii Concursului  de religie „La ora de religie, copilul învaţă iubirea lui Hristos“, au fost premiaţi de Chiriarhul Dunării de Jos, după care, într-un cadru deosebit de solemn, doi tineri cu rezultate excepționale la concursuri şi olimpiade naţionale, reprezentanţi ai Liceului Teoretic „Nicolae Iorga“ şi ai Colegiului Naţional „Nicolae Bălcescu“ din Brăila au primit Diploma „Vrednicia andreiană pentru tineri“.

De asemenea, distincţia „Vrednicia andreiană“ a fost conferită şi domnului general Mihai Tofan, pentru merite deosebite.

Toţi copii prezenţi au primit în această zi daruri, parohia pregătind în acest scop peste 200 de pachete cu alimente, dulciuri şi alte daruri de suflet.

La final a fost săvârșită rugăciunea de mulţumire şi parastasul pentru ctitori.

La ieşirea din biserică, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a binecuvântat darurile de hrană tradiţională pregătite pentru pelerini, împărţindu-le cu mâna sa.

Peste 15.000 de credincioşi au fost „călători pe cărările sfinţilor“ în cele trei zile de pelerinaj brăilean şi gălăţean deopotrivă, aceştia având posibilitatea ca, în evlavie, să se închine şi să sărute moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, ale Sfântului Apostol Andrei şi ale Sfântului Nectarie Taumaturgul aşezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada din faţa bisericii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook