Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 12 decembrie 2012, biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din Galaţi şi-a sărbătorit hramul. Sărbătoarea a început încă de aseară cu săvârşirea slujbei Vecerniei  şi a litiei.

Sfânta Liturghie a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Răspunsurile la strană au fost date de copiii de la Centrul de zi al parohiei. Ei s-au împărtăşit la final cu Trupul şi Sângele Domnului, alături de ceilalţi credincioşii din parohie.

Cu ocazia sărbătoririi sfântului ocrotitor, copiii de la Centrul de zi al parohiei au susţinut un program artistic  -  imne religioase, colinde şi recitări de poezie. La finalul programului aceştia au primit dulciuri, iconiţe şi cărţi de rugăciune.

La final, 8 tineri preoţi nou hirononiţi au fost hirotesiţi întru duhovnici.

Au fost săvârşite rugăciuni de mulţumire şi parastas pentru ctitori.

Biserica „Sfântul Spiridon“ construită în partea a II-a a secolului al XVIII-lea este unul dintre cele mai semnificative obiective bisericeşti din Galaţi. Istoria acestui  sfânt locaş înregistrează evenimente şi fapte care alcătuiesc o adevărată cronică sfântă a vieţii bisericeşti din oraşul de la Dunăre, în ultimele două secole şi jumătate.

Sfântul locaş adăposteşte, ca pe un odor de mare preţ, icoana făcătoare de minuni a Sfântului Spiridon, la care vin şi se închină zilnic sute de credincioşi din întreaga zonă, cu timpul creindu-se aici un adevărat pelerinaj în cinstea Sfântului Spiridon.

La parohia „Sfântul Spiridon“, funcţionează începând cu sfârşitul lui 2008 şi începutul lui 2009  un Centru de zi pentru copiii. Aici cei 35 de copiii provenind din familii defavorizate beneficiază de educaţie în regim „after school“, de o masă caldă şi de toate celelalte servicii pe care centrul le pune la dispoziţie, prin voluntariatul celor 42 de profesori, în condiţii optime de igienă şi studiu. La aceştia se adaugă şi cei 35 de preşcolari care primesc masa de prânz de luni până vineri.

De asemenea, parohia a organizat o cantină socială unde, în condiţii foarte bune, zilnic iau masa circa 70 de persoane. Al treilea program social derulat aici reprezintă activitatea Cabinetului parohial de Fizioterapie „Sfântul Spiridon“. Aici lucrează, voluntar, un medic şi o asistentă medicală, de serviciile sociale beneficiind, în ultima perioadă, peste 350 de persoane.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook