Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, la data de 20 decembrie slujitorii şi credincioşii de la Dunărea de Jos îl prăznuiesc în chip cu totul special pe Sfântul Ignatie Teoforul, în patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei aflându-se o particică din sfintele sale moaşte.

Şi anul acesta, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa unui număr impresionant de copiii şi elevi, participanţi la proiectele naţionale „Hristos împărtăşit copiilor“ şi „Alege şcoala!“ şi a altor credincioşi.

Cu această ocazie, moaştele Sfântului Ignatie, aflate în patrimoniul spiritual al Catedralei Arhiepiscopale, au putut fi venerate de toţi cei prezenţi.

În cuvântul său de învăţătură, adresat copiilor şi creştinilor prezenţi, Înaltpreasfintia Sa a arătat că el este copilul luat în braţe de Mântuitorul Iisus Hristos şi l-a arătat drept exemplu de viaţă închinată slujirii şi împlinirii poruncilor Mîntuitorului Iisus Hristos.

A devenit o tradiţie la Dunărea de Jos ca la sărbătoarea Sfântului Ignatie Teoforul, câteva sute de copii şi tineri gălăţeni primeniţi sufleteşte, însoţiţi de profesorii lor de religie, să participe la Sfânta Liturghie în această zi şi să se împărtăşească cu Sfintele Taine.

Programul liturgic din Catedrala arhiepiscopală a fost încheiat de un concert de colinde tradiţionale oferit de copiii şi tinerii prezenţi, mulţi dintre ei purtând autenticul port popular.

Chiriarhul Dunării de Jos a felicitat atât copii cât şi dascălii lor, oferindu-le daruri, constând din iconiţe cu Naşterea Domnului, cărţi de rugăciune, revista eparhială “Călăuza ortodoxă“ şi dulciuri.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook