Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de prăznuire a Naşterii Domnului, Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi. La slujbă au participat numeroşi credincioşi gălăţeni între care şi persoanele cu dizabilităţi, slujba fiind transpusă şi în limbaj mimico-gestual.

După Sfânta Liturghie, săvârşită la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost alături de cele 94 de persoane de la Centrul regional de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil, aparţinând diferitelor religii: creştină, musulmană şi hindusă. Provenind din peste 20 de ţări, aceştia s-au unit în rugăciune şi s-au bucurat de ospitalitatea noastră.

Prin grija Înaltpreasfinţitului, toţi cei 94 de imigranţi au primit hrană caldă şi pachete cu alimente de primă necesitate, ca semn al dragostei  şi al împliniri Sfintei Evanghelii. De asemenea, un număr de 77 persoane au primit şi încălţăminte de iarnă, valoarea totală a ajutoarelor ridicându-se la suma de 10.000 lei.

Este de apreciat modul în care sunt primiţi la Galaţi solicitanţii de azil, în condiţii umane, la care se adaugă profesionalismul angajaţilor centrului.

Ca semn al mulţumirii pentru darurile primite, imigranţii au cântat colinde specifice ţărilor din care provin şi au prezentat un mic program artistic.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook