Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cea de-a doua zi a praznicului Naşterii Domnului, slujitorii şi credincioşii prezenţi la Catedrala din municipiul Brăila au sărbătorit hramul acestui sfânt lăcaş.

La acest moment de sărbătoare a fost prezent şi chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, care a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, în fruntea unui numerous sobor de slujitori din administraţia eparhială, precum şi din municipiile Galaţi şi Brăila.

La finalul Sfintei Liturghii, copii din cadrul programului catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“, au susţinut un scurt program de colinde şi poezii. Acestora li s-au alăturat reprezentanţi ai Comunităţii persoanelor cu dizabilităţi, patronată de Sfinţii 40 de Mucenici, coordonaţi şi îndrumaţi de pc. pr. capelan Adrian Vanghele, care au interpretat colinde în limbajul mimico-gestual.

Programul zilei s-a încheiat prin inaugurarea şi vizitarea de către cei prezenţi la hram a Expoziţiei de icoane pe sticlă „Bucurie sfântă“, realizate în cadrul Cercului de pictură iconografică „Naşterea Domnului“ de către elevi de la clasele I-VIII.

La final a fost organizată tradiţionala agapă frăţească.

Scurt istoric

Catedrala „Naşterea Domnului din municipiul Brăila se numără printre primele biserici ale cărei piatră de temelie a fost aşezată imediat după evenimentele din 1989, la data de 16 aprilie 1990, în ziua a doua a praznicului Învierii Domnului. După numeroase eforturi şi extraordinare investiţii financiare, la data de 26 decembrie 2005 s-a săvârşit slujba de binecuvântare a altarului catedralei brăilene, de către chiriarhul Dunării de Jos, ÎPS Părinte Casian.

Un important proiect aflat în derulare la această parohie îl reprezintă Aşezământul cultural şi social-filantropic, unde funcţionează o cantină la care servesc masa zilnic gratuit aproximativ 130 de persoane, precum şi un magazin bisericesc cu obiecte de colportaj şi carte de zidire sufletească.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook