Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cinstirea Sfântului Ierarh Nicolae în ziua sa de prăznuire a încheiat seria manifestărilor pastoral-misionare, culturale şi social filantropice organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos în municipiul Brăila.

Biserica închinată Sfântului Nicolae din oraş a fost neîncăpătoare pentru mulţimea credincioşilor care a dorit să intre în comuniune liturgică cu ierarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian şi cu preoţii ce au format soborul slujitor.

La Sfânta Liturghie au participat reprezentanţii autorităţilor civile şi militare din oraşul de la Dunăre, foarte mulți tineri şi copii, precum şi numeroși credincioși.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi, care, la momentul chinonicului au oferit celor prezenţi un concert de colinde şi alte cântări bizantine specifice perioadei liturgice în care se află Biserica Ortodoxă.

Pe parcursul întregii luni dedicate Sfântului Ierah Nicolae, preoţii brăileni au desfăşurat ample programe îndreptate către tineri, către persoanele aflate în dificultăţi materiale sau aflate în risc de marginalizare socială.

Activităţile culturale şi catehetice au culminat prin premierea de către Chiriarhul Dunării de Jos a 7 tineri olimplici şi oferirea Diplomei „Vrednicia andreiană pentru tineri“, pentru rezultate de excepţie la concursuri şi olimpiade naționale şi internaţionale.

Toţi copii prezenţi au primit în această zi daruri, parohia pregătind în acest scop peste 200 de pachete cu alimente, dulciuri şi alte daruri de suflet.

În cuvântul de la finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să ia ca pildă de dreptate şi de bunătate viața Sfântului Ierarh Nicolae, subliniind faptul că societatea va fi lipsită de răutate şi de nedreptate, atunci când fiecare membru al ei îi va urma Sfântului Nicolae prin milostenie şi mărturisirea dreptei – credinţe.

La final au fost săvârşite rugăciunea de mulţumire şi parastasul pentru ctitori.

La ieşirea din biserică, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a binecuvântat şi a împărțit darurile de hrană tradiţională pregătite pentru pelerini.

În încheierea manifestărilor dedicate Sf. Nicolae, ocrotitorul oraşului Brăila, a avut loc festivitatea de acordare a numelui regelui Carol I, Muzeului de Istorie a oraşului Brăila. Cu acest prilej a fost vizionată pelicula care amintește de vizita regelui Carol I la Brăila, în anul 1914.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook