Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 20 decembrie slujitorii şi credincioşii de la Dunărea de Jos îl prăznuiesc în chip cu totul special pe Sfântul Ignatie Teoforul, în patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei aflându-se o particică din sfintele sale moaşte.

În acest context, la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie, în prezenţa unui număr impresionant de preşcolari, elevi şi tineri liceeni de la şcolile gălăţene, participanţi la proiectele naţionale „Hristos împărtăşit copiilor“ şi „Alege şcoala!“, dar şi în prezenţa multor credincioşi.

Tinerii, însoţiţi de profesorii de religie şi alte cadre didactice au participat activ la Sfânta Liturghie oferind răspunsurile liturgice la strană, iar la momentul chinonicului, împărţiţi în cete de colindători, au prezentat un impresionant concert de colinde tradiţionale.

Cei mai mulţi dintre tineri şi copii au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine și le-au fost oferite daruri, constând din iconiţe cu Naşterea Domnului, cărţi de rugăciune, revista eparhială „Călăuza ortodoxă“ şi dulciuri.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook