Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Penitenciarul din Brăila au fost desfăşurate mai multe activităţi liturgice, cultural-educaţionale şi social-filantropice.

În acest context, capela cu hramul „Sf. Apostoli Petru şi Pavel“ din incinta Penitenciarului a fost resfințită, după ce pictura interioară a trecut plin ample lucrări de restaurare.

Slujba a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop, în prezența conducerii și cadrelor angajate ale penitenciarului, a unor clerici din protoieria Brăila şi a unor persoane private de libertate.

Totodată, capela a fost înzestrată cu un nou Chivot, cu Sfinte Vase şi alte obiecte liturgice necesare slujirii.

Pentru a spori evlavia celor prezenţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a oferit spre închinare racla cu moaştele unor sfinţi aflate în patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, între care şi moaştele Sfântului Ierarh Nicolae.

La finalul slujbei de sfinţire a fost dezvelită o placă comemorativă închinată martirilor din temnițele comuniste, după care a fost oficiată slujba de pomenire pentru cei adormiţi în penitenciar sau în familiile deţinuţilor.

La slujbă au fost prezenţi şi un număr de 8 studenţi ai Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Danubius“, Galaţi care au participat la cea de a treia ediţie a unui program cultural-educaţional, intitulat „O zi în penitenciar“.

În cadrul acestui proiect, tinerii studenţi au interacționat cu persoanele private de libertate discutând pe diferite teme şi acumulând totodată experinţa atât de necesară în vederea exercitării profesiei pe care au ales-o.

Programul a continuat cu un concert de colinde oferit de persoanele private de libertate în prezenţa oaspeţilor şi a conducerii penitenciarului. Pentru implicarea în activităţile cultural-educaţionale, cei peste 100 de deţinuţi au fost răsplătiți cu daruri de Moş Nicolae - obiecte de igienă personală, fructe, cărţi de rugăciuni şi iconiţe.

Darurile au fost împărţite de tinerii studenţi ai Facultăţii de Drept, implicaţi în proiectul „O zi în penitenciar“.

De asemenea, aceștia au primit din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi a Peniteciarului câte o Diplomă de Merit, cărţi de rugăciuni şi iconiţe.

Ca semn de recunoştinţă pentru grija purtată faţă de persoanele private de libertate, conducerea Penitenciarului Brăila a oferit Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian „Diploma de Onoare“.

Evenimentele desfăşurate la Penitenciarul Brăila se înscriu în calendarul manifestărilor spirituale dedicate Sf. Ierarh Nicolae.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook