Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În  prag de sărbători, când orice creştin şi bun român simte nevoia de a mulţumi dăruind, împărţim bucuria Naşterii Mântuitorului cu semenii noştri, cu cei care au primit mai puţin de la părinţii lor, cu cei cu care viaţa a fost mai zgârcită, oferindu-le puţin  din ceea ce noi înşine am primit de la Dumnezeu. În acest  spirit, ostaşii din Garnizoana Militară Galaţi şi-au îndreptat atenţia către copiii din „Centrul Social comunitar pentru familii cu copii, aflate în dificultate”  din comuna Şendreni.

Au fost în mijlocul copiilor, joi, 22 decembrie, militari din cadrul Batalionului 300 infanterie „Sf. Ap. Andrei” şi Batalionul 284 tancuri „Cuza Vodă“ însoţiţi de pr. Paul Zaharia, preot militar al garnizoanei şi Dorin Buruiană, asistent social în cadrul Protoieriei Galaţi, „cu daruri gătite” constând din alimente de bază pentru cantina aşezământului şi cu pachete de dulciuri şi jucării „menite”să aducă bucurie şi un zâmbet pe buzele copiilor aflaţi în dificultate. Aşa au înţeles cei aflaţi la datorie sub drapel să concretizeze îndemnul colindului din străbuni:„Dar nu uita când eşti voios române să fii bun”.

Încântaţi de oaspeţi şi de darurile primite, copii au mulţumit cu un colind şi cu promisiunea de a întoarce vizita şi a vedea cu ochii lor cazarma, echipamentul de luptă şi pe musafirii lor la datorie.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook