Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 21 decembrie a.c., în preajma Sfintei Sărbători a Naşterii Domnului, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Sectorul Social-filantropic a adus bucurie copiilor cu nevoi speciale.

Activitatea s-a desfăşurat în cadrul Şcolii Speciale nr. 2 Constantin Pufan“ din Galaţi şi a constat în oferirea de kituri şcolare echipate specific nevoilor educaţionale. Pe lângă aceste daruri cu rechizite, copiii au primit şi mult aşteptatele dulciuri.

La eveniment, a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu slujitori din administraţia eparhială.

Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat şi le-a oferit darurile pregătire, împreună cu 16 elevi voluntari de la Colegiului Naţional „Costache Negri“ din Galaţi, într-un cadru specific acestei perioade cu colinde şi cântece tradiţionale.

Mesajul pe care un copil de la această şcoală a dorit să-l transmită a umplut de bucurie şi emoţie pe toţi cei prezenţi: „Vă mulţumim că sunteţi alături de noi în aceste zile şi că ne onoraţi cu prezenţa. Dacă viaţa ne-a făcut uşor diferiţi de ceilalţi, în suflet suntem la fel de buni şi de frumoşi. Stofa din care aţi fost croiţi este trainică şi de aceea nădăjduim şi cu ajutorul lui Dumnezeu că o să ne sprijiniţi şi pe viitor. Cu drag şi cu mulţumiri pentru tot efortul dumneavoastră vă urăm Crăciun Fericit!“ ne-a spus George Ciuraru.

La final, Chiriarhul Dunării de Jos a oferit celor prezenţi iconiţe şi calendare.

Valoarea darurilor oferite acestor copii ce provin în special din centre de plasament şi din familii nevoiaşe, s-a ridicat la suma de 11.000 lei.

La îndemnul conducerii acestei şcoli, facem apel la părinţii care au copii cu Cerinţe Educative Speciale din judeţul Galaţi, pentru a-şi înscrie copiii la această instituţie de învăţământ, unde sunt aşteptaţi cu braţele deschise şi cu dragoste părintească de cadrele didactice calificate.

***

Şcoala Specială nr. 2 „Constantin Pufan“ din Galaţi este cea mai mare şcoală specială din judeţul Galaţi din perspectiva numărului de clase, numărului de elevi şi numărului de cadre didactice.

Şcoala se adresează tuturor copiilor cu Cerinţe Educative Speciale (CES) începând de la  grădiniţă, până la terminarea clasei a VIII-a şi orientarea profesională către şcolile de artă şi meserii, în vederea integrării sociale.

Şcoala Gimnazială Specială nr. 2 „Constantin Pufan“ din Galaţi este în subordinea ISJ Galaţi, cu finanţare de la Consiliul Judeţului. Aici învaţă 206 copii cu handicap moderat dar şi sever.

Paşii copiilor Şcolii Speciale nr. 2 „Constantin Pufan• sunt îndrumaţi de 80 de cadre didactice, toţi cu modulul de psihopedagogie specială. Majoritatea sunt absolvenţi ai Facultăţilor de Psihologie, Psihopedagogie Specială şi Pedagogie.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook