Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 25 decembrie, când întreaga Biserică Ortodoxă cinsteşte luminosul praznic al Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi, sub protia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

La slujbă au participat numeroşi credincioşi din municipiu, care au avut prilejul de a mulţumi lui Dumnezeu pentru darurile duhovniceşti de care s-au învrednicit în acest an şi de a asculta cuvântul de învăţătură, rostit de către Chiriarhului Dunării de Jos, în care a subliniat tainica şi sfânta întrupare a dumnezeiescului Prunc din cetatea Betleemului, care ne oferă bucuria imensă de a-L întâmpina și de a-L primi pe Cel ce este Dumnezeu adevărat și Om adevărat, în sufletele, în casele și în viața noastră.

La momentul cuvenit, mulți dintre tinerii și credincioșii prezenți la Sfânta Liturhie arhierească au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

La chinonic, corul catedralei a interpretet colinde tradiționale românești și alte cântări corale specifice acestui praznic împărătesc.

La final, Chiriarhul Dunării de Jos a oferit celor prezenţi iconițe și alte daruri tradiţionale.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook