Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La Galaţi a avut loc sâmbătă, 15 decembrie, ediția a V-a a Festivalului de colinde „Cetină argintie, clopoțim cu bucurie“.

Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos de către Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, în colaborare cuvoluntarii de la Asociația „Tinerii și Viitorul“ din Galați.

Chiriarhul Dunării de Jos a transmis un cuvânt de binecuvântare și de apreciere pentru promovarea patrimoniului cultural tradițional românesc și pentru bucuria vestirii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos de glasurile curate ale tinerilor, care astăzi au avut posibilitate de a se colinda reciproc într-un cadrul atât de primitor.

În Sala de expoziții temporare „Sergiu Dumitrescu“ din cadrul Muzeului eparhial,în jurul bradului împodobit, mai multe grupuri de colindătoriau prezentat publicului cântece tradiționale românești, toate creații muzicale cu referire la marea sărbătoare a Nașterii Domnului.

Momentele muzicale şi artistice au fost pregătite şi interpretate de grupurile „Florile Lozovei“, „Ceterașii veseli“, „Mlădițe Iveștene“, „Românașii“, „Cununița satului“, „Colindătorii“, „Crăciunițele“, „Datina“, „Ajutoarele lui Moș Crăciun“ din județul Galați, „Mugurașii colindători“ din județul Brăila, iar din județul Tulcea de grupul „Ciutele“.

La final,Muzeul eparhial, cu sprijinul Centrului eparhial și al unor sponsori,a oferit tuturor participanților daruri.

Activitatea de astăzi se înscrie în seria manifestărilor pastoral-misionare, cultural-educative și social-filantropice desfășurate de Arhiepiscopia Dunării de Jos în fiecare an în preajma sfintei sărbători a Nașterii Domnului.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Călăuză ortodoxă numar special

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook