Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Protoieria Tecuci a desfăşurat un program misionar şi social-filantropic în mijlocul deţinuţilor de la Penitenciarul de maximă siguranţă din Galaţi.

În capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din incinta Penitenciarului, mai mulţi preoţi din protopopiatul Tecuci au săvârşit rugăciunile speciale pentru cei din închisori, în prezenţa persoanelor private de libertate şi a cadrelor acestei instituţii.

La eveniment au participat şi un grup de tineri voluntari de la liceele tecucene, membri ai Ligii Tineretului Ortodox, care au susţinut în faţa celor prezenţi un miniconcert de colinde.

De asemenea, prin grija aceleiaşi protoierii au fost dăruite articole de încălţăminte şi îmbrăcăminte, precum şi obiecte de igienă personală în valoare de 4600 lei.

În fiecare an în preajma Sărbătorii Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, persoanele private temporar de libertate din cele trei penitenciare aflate în judeţele Galaţi şi Brăila sunt vizitate de preoţi şi credincioşi de la parohiile Eparhiei Dunării de Jos pentru a le aduce un cuvânt de mângâiere, a cânta împreună colinde şi a le oferi daruri.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Călăuză ortodoxă numar special

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook